04 December 2011

Kek Merah baldu ( Red velvet) @ kek Fazriz

Hai..lagi gambar kek..erm..namenya Kek Merah baldu..haha..macam tak seswai je name tu..tapi hakikatnya memang name macam ni..kek ni bewarna merah sangat..ada gak orang yang tak biase dengan kek, kata warna dia meragukan..hahaha..biarla dia..itu pendapat dia..( ko tak reti makan itu ko punye pasal)..


Mari saya jelaskan kek ini... 
Ianya bewarna merah dan disaluti dengan keju ,campuran pelbagai jenis keju untuk rasa yang menarik.
Setiap lapisan juga disapu dengan cheese.

Pelbagai jenis warna cream lapisan luar kek ini mungkin ditemui dibeberapa penjual kek, contohnya ada yang warna sedikit kuning, atau creamnye nipis..tetapi itu hanyalah rekaan masing masing. Ada yang menggunakan 1 jenis cheese, dan ada juga pelbagai jenis cheese..dan ada juga kek yang keras dan kering

Apa yang kami sediakan ialah seperti didalam gambar, kek dijamin lembut, dan disaluti cream cheese dan campuran cheese2 lain..


Maka dengan itu, kalorinya juga tinggi, sepotong sudah mencecah 500 kcal ( bersamaan sepinggan nasi dan ayam goreng)..

Harga untuk kek diatas ialah RM 65/ 1.8kg

Boleh ditempah 4 hari sebelum tarikh penghantaran
(Hari ahad sahaja)

( cheese yang digunakan ialah cheese buatan sendiri dari Kek Fazriz dan Al-Scheira)

sekian terima kasih..hehe.
selamat mencuba

dijamin halal dan bersih 

5 comments:

snowhite said...

Salam, i nak order cake ni utk my anniversary on 22nd...boleh x i nak cake ni on 20th of may...nxt week...& i nak order jugak carrot cake u...i nak sama mcm i tgk dlm photo u...green color...mcm kat padang bola tu...he..he..he...so cute...

Al-Scheira said...

Salam snowwhite, sory for the late reply, just gor ur msg here..ur msg was accidently stored in my spam inbox..i didn't realize it until today..

Al-Scheira said...

anyway ill create a form for customer booking soon..;))

siti farishah an said...

mohon share gambar :)

Al-Scheira said...

okey Siti farishah an

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails