25 May 2010

Roti Naan

Hai semua yang sedang lapar dan melihat blog saya..hehee..disini saya nak tunjuk roti cheese naan 

Hidangan lengkap apabila kita memesan roti naan..tapi yang ni, roti  cheese naan ,erm apa yang best sangat dengan roti cheese naan??..salah satu modifikasi roti naan yang bagi Al-Scheira tak masuk akal, tapi mungkin di malaysia ni (dan juga di India seperti kata rakan saya Al-Kia), mamak-mamak disini tepaksa modified ikut selera orang melayu yang perasan 'eating style' macam caucasian @ mat saleh ( hampeh padahal orang kampong  jek...)  dan pelanggan2 pon tertarik dengan perkataan cheese itu dan nak cuba benda yang baru....hahah maaf ya..ini ialah 'kutukan' yang bersasas!!


Hah..ada nampak tak cheese..cuba teka kat mane ada cheese tuh?..
Mungkin didalam nih?...herm..kesimpulannya al-scheira pon tak taw..tak wujud pon rasa cheese tu..sebab yang pasti mestilah mamak tu letak sikit je, kedekot nye pasal..haha..biaselah..orang yang beniaga nak untung dan tak ikhlas....( kutukan ni secara umum bukan maksud kedai mamak je..mungkin pengusaha kedai makan lain juga )

 Okey..itu sahaja..hahaah...saya suka gak roti naan..tapi yang original sahaja..tiada keju tambahan...





6 comments:

Kia. said...

haha bkn melayu je mkn cheese naan ni kat india ni pon ade.. (n pelbagai2 jenis naan lagi) mmg derg ske gak mende2 bercis tp mcm kau ckp laa kena hendap2 dulu baru nk terjumpe cis nye melenkan kalo gi kat kdy2 yg iklas lg luhur.

sirna said...

saya pernah mkn roti nan tp yg cheese punya baru first time dengar..

Sky Before Pinky said...

wow!!.slama nie hanya dengar je.. roti cheese nan..ea?? best ker? hari dapat tengok gambar..tak pnah plak nak meng oder..almaklum..tak suke cheese.. hehe.ape pon nice citer.. huhu

Al-Scheira said...

biasa je rasenye...tak dapat rase pon cheese tuh sebenarnya..haha

ady said...

cik scheira, u shud try cheese nan at maju junction area. its really cheesy like cheesy pizza. am strongly suggest u shud try it.
http://adylakhalidi.tumblr.com/tagged/cheese_naan

the restoran website http://restoranseleramy.blogspot.com/

Al-Scheira said...

ady: thanks for ur suggestion...will try...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails