15 July 2012

Tempah kek


Kepada rakan pembaca seluruh dunia, kini anda bolehla menempah kek saya  mak saya melalui menu yang saya akan berikan di akhir entry ini..





tapi, kek ni hakcipta saya

dan ini juga..


klik gambar untuk tumbesaran yang maksima

anda boleh terus call okey..
ramai yang oder dalam blog, tapi saya tak terlayan..
saya jarang tgk blog beberapa bulan lepas..

orait sekian



Red Velvet untuk Kanak-kanak

Hello..ni saya nak tunjuk red velvet kek versi kanak kanak...Ia nya ditempah oleh kanak-kanak umur 4 tahun yang menggemari kek red velvet..dan dia nak ada rumah atas kek tu..bersama-sama playgroundnye sekali..dan juga mini pool..



ini dia hasilnya

Dia nak ada Rumah 

 ada taman permainan..



pastu macam ada unsur air sikit..so adalah sebatang sungai..hehe..dan ada jambatannye..


Inilah 2 bijik kek red velvet yang disaluti cream cheese warna hijau sebagai warna tanah untuk hiasan diatas..
(cheese okay bukan cream murahan..wuahaha)





Jadi budak tu pon gembiralah melihat kek dia ni..


Ni la budak al-sofiy tu..adik saya..




Masa bukak ni..dai terkejut ..sbb da lama dia berangan nak bende ni..selama ni dia asyik tgk kat you tube je..





Dengan lahapnye..


Seronok sangat tau main ni..korang boleh la cube..aku pon main..hahah



yeah...huhu..sekian..



Sotong kangkung @ Sri Rohayu

Hai..
Kali ni nak menceritakan pasal sotong kankung pulak..saya memang suka sangat ni masa zaman kanak-kanak dulu..dan ada satu kedai je yang saya rasa sesuai dengan tekak saya sotong kangkung nye..
da banyak kedai saya cari..tak jumpe pon yang betul-betul mempunyai rasa yang sama dengan sotong kangkung yang pertama kali masuk tekak saya.

Maka disebabkan bosan dengan pencarian sotong kangkung tersebut, makanya saya pergi jugak ke kedai yang terletaknya merentasi laut cina selatan


Gambar sebenarnya tidak menggambarkan rasa. Semua orang boleh letak gambar macam ni..tetapi..rasanya berbeza

gabungan pedas, manis, masam dan rasa petis dalam kuah sotong kangkung ni menyebabkan saya rasa ini yang terbaik untuk tekak saya..huhu..


Harga : Saya kurang ingat la..hehe..
Lokasi: Bulatan sembulan

Banyak jenis lauk boleh buat dengan sotong ni kan..cthnye sotong celup tepung la..sotong sumbat la..ermm..macam-macam

orait.
sekian...

14 July 2012

Roti roti Gardenia ;)

Sebenarnya, tadi saya lapar..bila saya lapar-mesti teringat roti...roti gardenia..ahhaha
macam takde benda nak cakap..tapi tetiba malam ni teringin nak makan roti gardenia ni..


Saya nak gak yang ni...tanak brand lain..nak yang mcm ni..dalam plastik ni..huhuhu..mane la nak dpt macam ni..rasa dia takdela sedap sangat kot, tp ntah la..saya ase ni gak sedap .haha



roti sosej- sume orang suke..,ermm ye ke..ada tau orang tak suke sosej..so dia la orang yang rugi..;;)
tapi saya tau saya suka!..
sume pon saya makan


Ini saya da bosan..(rolling eyes)..haha..tapi adik saya al-sofiy (4thn) suka ni..

okay..roti dan gardenia memang tak dapat dipisahkan..

babai..



ini bukan makanan hehe

Hai semua,

merujuk kepada perkara diatas, ini bukan entry pasal makanan ye..kejap je..nak selitkan pasal gambar hantaran saya yang saya buat haritu sendiri..hehe..(kawan saya tak saba nak tgk, da 3 bulan dia tunggu)

sila klik gambar untuk tumbesaranye

Semasa persiapan hantaran ni..ramai yang offer nak tolong , tapi sy berkeras tak mau!!!..saya tak suke

  • bunga banyak sangat!!..serabut
  • bunga banyak pastu siap daun,siap ada rumput nye..warna-warni..pon serabut
  • mencacatkan bentuk asal..contohnye bakul tu da cantik..da bakul rotan. tapi dibalutnye lagi dengan ribbon2..ohh tidak!!..bukan selera ku..
  • bunga tiruan
makanya, tercipta la ini..walaupon tak cantik dimata orang lain,tapi saya puas..ini yang saya nak..itu bunga orkid putih ,hidup ok..!..harga RM 2.00 beli kat Pkns shah alam..(kedai Ruby)..pastu tu bakul rotan 5 posen je..kat Jalan Belakang Pasar, Bdg. dan juga satin ribbon warna putih jugak

sila klik gambar untuk tumbesaranye

Ini baju melayu..hehe (kot kot tak tau)


Ini baju kemeja hitam, dan tali leher..



Jam dan perfume diletakkan bersama2..(sebab bakul tu besar sangat)
tapi, nak nampak cantik, jam tu ditinggi kan sikit


Riben tu diikat dengan kotak diselit bawah jam..makanya, ia tidak bergerak2



Sume orang tegur yang ni..besarnye kaki..hahaha.ye..jawapannye sebab dia tinggi..jadi kene seimbang la..kaki kene besar..hahahah


Ni sume sabun mandi..tujuannye saya beli sume sabun mandi ni ialah, supaya saya pon boleh pakai sekali..hahahha banyak tau ni..lame nak abes!..



Haa..yang ni baca setiap hari lepas isyak ye, tuan tuan diluar sana pon boleh amalkan ye..sebagai peringatan untuk yang lalai..bnyak kelebihan nye..

cantik je bunga tu..hehehe..haha

orait..sekian..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails