25 October 2011

Big Taste @ seksyen 7, Shah Alam

Salam semua..saya da lama tak update blog..sebb da lama tak g makan tempat yang lain dari yang lain...kali ini saya nak cerita tempat yang saya pergi baru-baru ni..dan juga sedikit nasihat yang berguna...

MALANGYA, SAYA TAKDE GAMBAR MAKANAN YANG SAYA ORDER..

-Salmon sandwich
-Rib eye Steak
-Spaghetti 

Ini gambar dapat dari google image

Kami bertiga tertarik yang amat kat dekorasi kedai ni..sebab tu ter-masuk dalam kedai ni..

Selepas proses memesan makanan selesai...maka sampai la makanan nye dalam pinggan yang berat..

Malangnye: Spaghetti tu macam ko beli sos dalam tin, ko cairkan, pastu tambah CARROT...hoh..rasa tak sesedap pemandangan dalam kedai..BIG L= LOUSY 

Rib eye plak bukan seperti rib eye, mungkin dia tak kenal mane satu rib eye..mungkin juga kepingan daging yang murah..tahukah anda memang terdapat sendikit penipuan dalam menjual daging2 untuk steak ni?..kalo sape tak kenal atau nak untung lebih mungkin dia pilih yang ni..
tapi ape-ape pon..TAK SEDAPPPPPPPPPPPPPPPP...

Seterusnya, salmon sandwich: B#$% betul ..kalo setakat ko pakai salmon dalam tin..ape lar yang BIG TASTE SANGAT WOI...nak letak harga RM 11.00 untuk dua keping roti, dan French fries..hohohoh..saya boleh dapat smoked salmon sandwich dengan saiz macam tu dengan harga RM 4.00 sahaja...

Inilah salah satu contoh kedai yang menjual LIFESTYLE,  bukannya MAKANAN...(al-nisah shafie,2011). Maka fikir-fikirkan lah kalau nak bukak restoren tu..MAKANAN TU YANG KENE SEDAP..PEGI SKOLAH BALIK BLAJA...jangan hanya KEDAI NAMPAK EXCLUSIVE TAPI PELANGGAN PULANG DENGAN CACIAN.

SEKIAN DARI AL-SCHEIRA YANG JUJUR

( ...lebih baik makan subway)

6 comments:

Che Kay said...

welcome back alschiera! =)

peningpikirapa said...

pandai. next entry please

peningpikirapa said...

pandai pun update

muis ismail said...

nice blog
done following u
can link me back on
http://itsmymuislife.blogspot.com
:)

Anonymous said...

Betul ke awak pernah dtg sini? Gambar makanan pun xde, gambar kedai dr google. Boleh percaya ke review awak ni

Al-Scheira said...

to anon yang malu nak reveal nama..yes..sy pernah dtg sini..waktu tu lapar..so masuk kedai ni..dan menghampakan.SEKIAN

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails