04 April 2011

Sushi & Katsu Ayam @ O-Shima Cafe

Salam semua penggemar makanan..baru-baru ni Al-Scheira telah dibawa ke satu kedai jepun. tagline kedai ni, 'makanan jepun halal'..pengusaha dia pon orang melayu..so saya pon pergilah..


Inilah set sushi yang saya makan, untuk 5 jenis ni, RM 7.00..ada promosi untuk sesetengah jenis sahaja..ermm...rasanya tak la sesedap kedai Sushi Raja yang lain..
kerana: 
  • Kemasan sushi yang tak menarik
  • Tiada sos kicap manis (Masin je ada..sepatutnya ada dua-dua baru sedap)
  • Sushi tuna mayo yang dihidangkan hanyalah tuna dalam tin sahaja, tekak saya dah bosan dengan tuna-mayo dalam tin



Dan inilah chicken katsu- sedaPPPPP..saya suka..tapi malangya saya tak suka ayam yang dibalut tepung itu..saya pon letak tepi biar kucing makan..
RM 9.90


Dan ini ialah serbuk lada jepun


sekian, kesimpulannya..saya tak gemar kedai ni mungkin kerana saya geli dengan pekerja didapurnya yang tidak kemas, selekeh, dan berpeluh-peluh, merokok dan tidak membasuh tangan selepas merokok..huhu..
Oshima cafe bernasib baik kerana menerima kunjungan Al-Scheira yang jujur dan cerewet...
yeay,,itu dia al-scheira dari Center Of Excellence food safety research..hahaha..ko ada? ko ada?

Lokasi: Shah Alam, depan plaza alam sentral (shah alam walk)

10 comments:

Azueriena Norash said...

yuuhuu kiter singgah sini....erkk x sedapp ehh....hmm tuan kedai tu perlu lah buat kunjungan ke raja sushi...dan sila buat perbandingan yerkkk....demi utk memajukan rsst. andaa...me kaseyy...heehhehe

Al-Scheira said...

a.ah...kurang sedap, kurang menarik..huhu..

Anonymous said...

lahai tak sedap ke..baru lastweek tgk restoren ni kuar kt jjcm..

Al-Scheira said...

a.ah..bg saya sushi dia kurang sedap la..tp chicken katsu dia sedap...sushi dia not finely made..err..susah nak ckp..i ni jenis menikmati makanan sampai i boleh tau pekerja tu buat bersih ke, jujur ke, sempurna ke , with passion ke..atau ala kadar je..

Chempaka Aziz said...

CITH dtg singgah.tkasih dtg ke CITH.sya follow balik..saya pn suka JJCM jugak.tq for the info kt sini psl makanan.

Gudang Info - Gudang Ilmu said...

blognya bagus


mampir juga di dagangan saya ya


kerupuk kulit khas minang

rotu.usm said...

Salam kepada semua...nak mintak izin admin nak tumpang promosi perniagaan boleh tak... boleh la klik sini...terima kasih...peace

Anonymous said...

saje singgah sbb carik review psl oshima... well at least kedai tu claim halal x mcm sushi king yg dah kata diorg guna wine dlm sushi diorg

Al-Scheira said...

yes halal..but hv to make sure the cleanliness too= toyyiban..halal lagi bersih

Anonymous said...

blog hopping to cari review about this cafe. Went to shah alam walk the other day and had a very disappointing meals kat oshima cafe depan alam sentral. cleanliness nearly zero, food tak sedap langsung. explains why tak ada org pun makan kat situ earlier. yikessss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails