08 February 2011

Perniagaan Kek Al-Scheira dibuka semula

klik gambar untuk tumbesaran gambar

Salam pelanggan tetap kedai kek keluarga Al-Scheira,

Setelah beberapa tahun perniagaan dihentikan sementara, akhirnya ianya dibuka semula..

gambar-gambar boleh la lihat entry-entry saya sebelum ini ye..

  • Semua jenis kek boleh ditempah
  • Semua jenis design- 2D atau 3D
  • Untuk semua jenis majlis
  • Harga murah je..dibawah RM 1000..hahaha
  • Gambar diatas menunjukkan beberapa kek yang telah dijual bulan lepas
  • Cara order; tunjuk je gambar apa-apa design dan jenis kek, dan kami akan buatkan
  • Lokasi: Sekitar lembah klang




sekian

03 February 2011

Makan besar @ William cafe

Salam semua penggemar makanan, kali ni saya nak paparkan makanan di satu cafe yang terletak di kelana jaya..sesape yang tengah berangan nak kurus, tak payah la berangan nak pergi kedai ni ye..kerana sebab-sebab dibawah ( sila perhatikan saiz pinggan)


Ni baked pasta with meat ball..jangan ingat ni pinggan kecik ye..ni saiz lebih besar dari tapak tangan saya, dan ni bukan regular saiz macam kita jumpa kat pizza n secret recpi tu 


Meatball ni sedap..dan besar!!


Ni sebenarnya lauk kambing untuk nasi persian di bawah..memang tak larat makan sorang..ni makan 5 orang pon tak habis..sebab kami order lagi benda lain


Persian rice..


Chicken keiv-huh..sedap gile cheese atas dia tu..memang sedap..


Grilled platter-smoke duck, ayam, kambing, dan lain-lain



Nasi Goreng ketam-ketam ni soft-crab, so kulit dia pon boleh makan, saya no komen, sebb saya allergik makan ketam..


Soda herbs- sedap, campuran soda, laici, pudina


Dan juga serai!!...


Yang ni ribena laici..

Okey, ni saje..kami pergi berlima tapi order air same je.so tak banyak choice air yang boleh dipaparkan, tapi saya cadangkan anda cuba juga air buah kat sini..pon best..

Harga semua: RM 200


Ikan Senagin kukus




Ini hanya untuk tatapan umum..haha..ni je satu gamba sy nak tunjuk..ni saya makan kat bagan lalang

selamat mencuba..

Makanan2 @ Sekitar Jawa Barat

Salam semua..da lama saya tak update blog..huhu..kali ni saya nak update sket gamba makanan2 kat bandung aritu..


Nasi Padang dalam airasia- sedap jugak la rasanye..sebab lapar..lagi satu fakta tentang deria rasa ialah, deria rasa kita selalunya lebih tajam bila kita berada ditempat tinggi, so kalo kita rasa sesuatu tu sedap kat atas flight maksudnya ianya mmg sedap la...


Ni-teh PANAS, kat bandung dia idang dengan straw kot..hehe


Nasi goreng daging..


Sup Buntot @ sup ekor..


Mexican bun









Comel kan, air kotak kecik dengan penutup yang comel..hahaha..tak payah straw pon boleh



Kalau datang sini (kartika sari) cari air krim durian taw!!!



Ni pon sedap..pisang boolen..tak penah jumpe kat malaysia lagi..sedap..dalam ni ada pisang seketul..


Ini pon dibeli di kartika sari...pon sedap, berlemak!..


Seakan2 karipap..tapi bukan..saya suka sangat benda ni...namanya bukan karipa..saya dah lupanya...erm nanti saya ingt saya tulis k..


Ni pon saya suka, macam cekodok bawang...


Ni namanya lontong


Inti karipap dan lontong..dua2 isi lobak merah...


Yang ini mushroom sup di pizza hut bandung...rasanya sangat berlainan dari malaysia..


Pizza natural namanya..



Yang ni takde kat malaysia..yang ni sangat SEDAP..ayam madu..

sekian saja dari Al-Schiera..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails