26 December 2010

@ Wadihana Islamic Kitchen

Salam semua...kali ni saya nak paparkan satu kedai yang terletak di bandar baru bangi..meh tengok gambar ni sambil baca komen ikhlas saya..ye..ini pendapat peribadi saya..harap maklum...huhuuh



Ini ialah daging masak kung pao, ape punye jenis masakan pon saya tak tau la..tapi dalam ni ada halia, cili, cili kering, dan sos kicap..nampak macam paprik, tapi bukan paprik..rasa pon lain..tapi sedap sangat..


Ni nasi dia..satu set dengan daging masak kung pao tu...


Ni rojak sotong namenye..mula-mula saya tanya pelayan tu...rojak sotong ni same ke dengan sotong kangkung, lepastu pelayan dia ala-ala macam orang bodo  tak tau ape-ape cakap ni rojak sotong, ..
ermm..
dalam hati saya..ko ni tak reti bahase ke..
lepastu sampai la
 ce korang tengok tu..kuah dia bukan kuah rojak, saye pon panggil pelayan tu, saya tanye ni cili sos, mane kuah rojak nye...kate name rojak..
erm..di pendek kan cite, dia bagi la kuah rojak lain..dia kata kalo nak kuah rojak, hanya dengan rojak buah je.. ( eiii bodonye dia dalam ati saya kata)
kuah rojak dia pon TAK SEDAP..ye la da campor ngn cili sos..rasa sampah.
Kesimpulannya jangan order ni..
ape punya style pon saya tak tau..ada ke makan ngn cili sos-(ermm sukati ko la, resepi ko mmg tak sedap)




Ni ayam lemon..erm-rasa ni pon pelik...tak masuk lansung ngn tekak saya..

dan dibawah ni ialah sebahagian menu kedai ni...








apapa pon nanti saya nak try lagi yang lain..

ok sekian komen ikhlas saya..


4 comments:

Anonymous said...

rojak sotong ni kalo kat belah utara bole dikategorikan jugak sebagai pasembor..kalo sotong kangkung tu tak salah saya macam yong tau fu tu kot..

kucingorengemok said...

ingat lepas baik batuk nak ke sini, ada orang cakap kopi ais dia sedap, hehe

Al-Scheira said...

oo ye ke KOG..nak try la nanti...

Anonymous said...

tekak lain-lain....nak gi jugak mkn kat sini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails