29 October 2010

Yong Tau Foo

Salam kepada penggemar Yong Tau FOo....saya pon suke yong tau foo...tapi cari yang halal je k..jangan makan kalau was-was..



Ini ialah yong tau foo yang kite slalu jumpe skarang, erm susah nak jumpa yang betul2 original 

sebenarnya yong tau foo ialah stuffed tofu, atau tofu sumbat...atau sayur2an sumbat dengan isi ikan..selalunya, terung, bendi, cendawan dan tofu....dan dimakan dengan sup sayur..
makanan yang sihat

tapi skarang sumenye modified processed food..da tak sihat da untuk dimakan setiap hari..
benda-benda macam ni tanpa kitasedar, cara nak buat fish cake, fish ball sume ni dan semua makanan yang diubah suai ni banyak kandungan garamnye (dalam bahasa pasarnye, kalo nak scientific explanation boleh msg sy)

okey ini sahaja...
hehe
selamat makan ye...

lg bagus korang buat sendiri


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails