21 September 2010

@ Mohd Chan Abdullah- Restoren Cina Muslim

Salam kepada semua rakan penggemar makanan...Al-Scheira da lama tak update blog, dan memang tidak berniat untuk update blog semasa bulan puasa dan hari raya..kerana saya tiada masa!..huhuh..

okeh kali ini saya ingin memperkenalkan restoren ini..terletak di Bukit Beruntung dan cawangan nye juga ada di bangi..seksyen 9 kot..sebelah Bake with yen..

SeDAP!!!!...

huhu

Mula-mula saya order Dim Sum...ini..dan ini
ini Dim Sum Cendawan..sedap ...makan dengan sos dibawah ni ...

sos cili..tapi ada lagi satu sos..terlupa nak amik gambar...sebab pelahap sangat lupa nak amik gamba..

RM 3.80

Ini nasi ayam masak Kam Heong...; nasi putih dan lauk ayam yang dimasak dengan kicap, bawang, daun kari, daun limau purut,cili padi, dan hirisan serai ..Saya tak penah jumpa masakan macam ni..tapi trus suka..dan menyelerakan

yummy..
RM 6.50


Nasi ayam BBQ..rasa-biasa je...


RM 5.00

Sekian...

ermm..nanti saya upload lagi ye..sebab saya nak pergi lagi kedai ni..tak puas sekali..hehe


10 comments:

violetpink said...

xbest la restoran ni..aku ade pegi cawangan kt ampang puye...mcm restoran mamak je...senior aku ckp kt bangi besar....aku makan ketam kam heong,ikan masak asam,macam2 la...boleh la...xberapa suka sgt...

nurul lalala said...

ade stimboat x? kalo nak makan hidang cam amik ikan stim ke..mahal x?
nt kalo g mintak tlg survey eh...tq ^_^

Al-Scheira said...

oo ye ek..aku first timer..tape...nanti aku try lg...tp aku ta makan ketam la..

Al-Scheira said...

nurul lala: stimboat rasenyer takde..
tapi kalau jenis ikan2 masak ape2 sahaje, RM 38 ,
sayur RM 10++ dalam gambar tgk sume best hehehe..cube la try ;)

Al-Scheira said...

nurul lala: stimboat rasenyer takde..
tapi kalau jenis ikan2 masak ape2 sahaje, RM 38 ,
sayur RM 10++ dalam gambar tgk sume best hehehe..cube la try ;)

Anonymous said...

Hi...

Saya suka makan.
Blog awak tentang makanan.
So... Saya suka blog awak :D


-Nasrul-

Al-Scheira said...

Thank u..happy browsing my blog...

Marmalade Pie said...

sheera..mane lagi ade restoran ni..dgr cite byk branch kan..

Al-Scheira said...

nizar: kat ampang pon ade..tapi aku tak tau location la weh...huhu..yang aku tau kat bandar baru bangi je..

violetpink said...

aku pegi bukan ampang...aku pegi wangsamaju kot....kt carrefour wangsamaju...area2 situ..ke dekat ngan wangsawalk...(xigt)yg aku suka ketam kamheong n ikan masak asam ke ape tah..tp bosan la kt sana....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails