29 September 2010

@ Anggerik International Cafe

Ini ialah laporan khas dari Al-Scheira,
I love to eat at this cafe for several time few years ago....but today, when i came back..everything changes...
Apa yang saya nak order semua habis...waktu tu baru pukul 2.30..almost everything finishd..white rice + other lauk also finish...and FYI this cafe was full with pictures of food they have..and what do u aspect from that pict?... yup..that's mean they have that menu...But..when i start to browse the pic while thinking of what i want to eat..the waiter said, dont look at that pics..all of them have finish..we just have this one (while showing the list of others menu)...ermmmmmm...its okey...then i ordered napolitana beef and meat ball...yup they only have that..(all chicken-base dish have finish) huh,.baru pukul 2.30..erm..sume pon da habis..side order pon abes..huhu..(ftw)

then 

am so mad

ermm

look around...scanning...yup...from exclusive coffee house/ cafe or wuteva to decent semi-furnish dining hall..
, item '86' not properly informed to customer..and too much item 86..
environment:  not harmony with lame song
and

very rude casheir ..

so FRUSTRATED..

they have comment card..but no comment card's box..

but they were so lucky today

to have

AL-SCHEIRA and members as their customer..

makanan disini memang sedap..sebab tu saya datang balik selepas beberapa tahun..
dan hari ni punya makanan pon masih sedap..
tapi sayang-..too much things to make me dissapointed..
dulu tak macam ni pon...saya datang pukul berapa2 pon sume complete..






Harga semua : RM 20++
Location: googling urself, i wont tell..





Ayam Pandan @ Village View

Salam semua, kali ini saya ingin paparkan menu di Village view, sebuah restoren yang terletak di Bandar baru bangi dan juga di Jalan Reko berdekatan dengan UKM...

Menu yang Al-scheira pesan ialah


Inilah ayam pandan nye..memang terasa rasa pandanya..
Harga : RM 5.00 sepinggan



selain itu saya juga pesan kacang panjang goreng telur = hihi..tentula saya suka..sayur ni digoreng dengan kunyit dan telur....
 Harga: RM 3.00

Dan ini ialah sup..huhu...nampak macam sup kosong je kan...


ini lah sup ekor...ekor dia tenggelam..tak nampak...hahak

Harga: RM 6.00

okey itu sahaja, saya makan ini semua dengan nasi putih la ye..tak payah la tunjuk k....harga disini sangat berpatutan..



21 September 2010

@ Mohd Chan Abdullah- Restoren Cina Muslim

Salam kepada semua rakan penggemar makanan...Al-Scheira da lama tak update blog, dan memang tidak berniat untuk update blog semasa bulan puasa dan hari raya..kerana saya tiada masa!..huhuh..

okeh kali ini saya ingin memperkenalkan restoren ini..terletak di Bukit Beruntung dan cawangan nye juga ada di bangi..seksyen 9 kot..sebelah Bake with yen..

SeDAP!!!!...

huhu

Mula-mula saya order Dim Sum...ini..dan ini
ini Dim Sum Cendawan..sedap ...makan dengan sos dibawah ni ...

sos cili..tapi ada lagi satu sos..terlupa nak amik gambar...sebab pelahap sangat lupa nak amik gamba..

RM 3.80

Ini nasi ayam masak Kam Heong...; nasi putih dan lauk ayam yang dimasak dengan kicap, bawang, daun kari, daun limau purut,cili padi, dan hirisan serai ..Saya tak penah jumpa masakan macam ni..tapi trus suka..dan menyelerakan

yummy..
RM 6.50


Nasi ayam BBQ..rasa-biasa je...


RM 5.00

Sekian...

ermm..nanti saya upload lagi ye..sebab saya nak pergi lagi kedai ni..tak puas sekali..hehe


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails