25 March 2010

Bugis Heritage Cuisine





Appetizer: acar penasa Bugis serve with keropok malinjau.
Yang dalam sudu tu acar nenas, yang lagi satu tu, nangka yang dah digoreng dengan rempah2 bugis semalaman,  rasa dia masam-manis-pedas. 



Hidangan utama: Ayam apporo, urang nasu gerek kalakuk serve with steam rice
(prawn cooked in coconut milk), ayam apporo tu macam rendang ayam je rasanya, udang tu pula masak dengan santan, so bertambah-tambah la lemaknya di situ.



Seri Kaja lobo 
(steam custard in pumpkin)
Yang ni memang sedap. Custard tu dicampur pandan dan dimasak bersama labu.Yang macam sos tu, ialah sos labu.


Harga: RM 20.00


3 comments:

Che Kay said...

sedap ke?

Al-Scheira said...

sedap!!!!!!!!!!!!!!!!!.....tak sangke sedap..mula2 ingat tak sedap..

awein said...

woaa 20 ringgit j :D nk try la juga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails