26 December 2010

@ Wadi Hadramawt

Salam pembaca blog saya sume..semalam 24 hb saya dengan jayanya berjaya jugak makan kat sini, da lama saya nak g, cuma tak sempat takde mase..so semalam, balik dari IJN ( melawat org) saya pon g la jalan ampang..hehe meh tgk apa yang saya makan..


ok ni tisu je..


Nasi Madghout..


Nasi Mandy


Banana masood- pon sedap, macam pisang yang dihancurkan dengan campuran gandum..heeh saya suka


Salad-makan ngn nasi..


Roti leper ni saya dapat sekali set dengan claypot prawn di bawah ni..tapi saya makan roti ni dengan banana masood, pon sedap...




Ini lah prawn masak ape pon tak ingat..hehehe...

Orait ini saje..banyak gak la saya makan..huhu

Harga total : RM 88.00

@ Wadihana Islamic Kitchen

Salam semua...kali ni saya nak paparkan satu kedai yang terletak di bandar baru bangi..meh tengok gambar ni sambil baca komen ikhlas saya..ye..ini pendapat peribadi saya..harap maklum...huhuuh



Ini ialah daging masak kung pao, ape punye jenis masakan pon saya tak tau la..tapi dalam ni ada halia, cili, cili kering, dan sos kicap..nampak macam paprik, tapi bukan paprik..rasa pon lain..tapi sedap sangat..


Ni nasi dia..satu set dengan daging masak kung pao tu...


Ni rojak sotong namenye..mula-mula saya tanya pelayan tu...rojak sotong ni same ke dengan sotong kangkung, lepastu pelayan dia ala-ala macam orang bodo  tak tau ape-ape cakap ni rojak sotong, ..
ermm..
dalam hati saya..ko ni tak reti bahase ke..
lepastu sampai la
 ce korang tengok tu..kuah dia bukan kuah rojak, saye pon panggil pelayan tu, saya tanye ni cili sos, mane kuah rojak nye...kate name rojak..
erm..di pendek kan cite, dia bagi la kuah rojak lain..dia kata kalo nak kuah rojak, hanya dengan rojak buah je.. ( eiii bodonye dia dalam ati saya kata)
kuah rojak dia pon TAK SEDAP..ye la da campor ngn cili sos..rasa sampah.
Kesimpulannya jangan order ni..
ape punya style pon saya tak tau..ada ke makan ngn cili sos-(ermm sukati ko la, resepi ko mmg tak sedap)




Ni ayam lemon..erm-rasa ni pon pelik...tak masuk lansung ngn tekak saya..

dan dibawah ni ialah sebahagian menu kedai ni...








apapa pon nanti saya nak try lagi yang lain..

ok sekian komen ikhlas saya..


25 December 2010

@ Aroma Ikan Bakar, Jeram

Hi, saya nak promote satu tempat seafood lagi...tapi yang ni terletak di jeram..baru ni pergi ngn kawan2..tapi tak banyak pon gamba saya ambil...sebab makan pon ala kadar je..


Ini menu wajib..saya suka kerang bakar...huhuh...

 ni la saiz untuk satu orang..haha..tamaknye... 


Ni plak udang celup tepong..dan sotong..erm...sedap ..sume pon sedap kalo lapa..


Yang ni plak ikan terubok bakar..ermm betul ke saya eja tu..( ada aku kesah)...

sedap tau kedai ni..

Murah plak tu kalau nak di bandingkan dengan yang kat muara ikan bakar tu..

ermm..
so boleh la sape2 nak cuba..


ni yang kami minum..

sekian, amin!..





Mee Jawa Klang

Kepada penggemar mee jawa sekalian alam!!!..saya nak bagi tau satu tempat mee jawa yang best..ni pon lepas beberapa orang cerita kat saya..saya dah try..memang sedap..


Lokasi: Kedai makan depan pasar jawa, klang

kedai ni da lame beroperasi , dan rasa mee jawa dia tak pernah berubah dari dulu sampai sekarang..ermm saya pon tak tau la rasa yang dulu-dulu macam ne..ni pon orang yang cakap..( sumber-sumber yang boleh dipercayai)..

oklah..sekian..selamat mencuba

@Sweet chat Cafe


Salam semua, kali ni ada sedikit info tentang sweet chat cafe plak...ermm saya suka kedai ni..nak makan ke , lepak2 ke..best..sebab kedai ni comel..haha..warna pink..takde plak view bahagian dalam kedai..
apepe pon kedai ni menyediakan makanan yang halal


ni air lemon je..



Ini ialah Bubur pulut hitam dengan Tong Yuen..Tong yuen tu ada 2 jenis inti, kacang dan bijan..so boleh la pilih.~ sedap..saya suka bubur pulut itam...

RM 5.90



Ini ialah baked vegie- sayur sayur dan keju..

set RM 15.90
ok sekian saje..

@ Delifrance

erm ..kali ni entry simple je..tak banyak pon gamba..ni ape yang sy makan je..kawan2 saya makan saya tak sempat nak snap gambar..da lapa sangat..





erm..tak payah terangkan pon ape dia ni kan..sudah jelas lagi bersuluh nampak tu ialah pastry dan beef stew dalam tu..
hahaha
malas betul saya ari ni nak update blog..;)

12 December 2010

Makanan-makanan @ penang hotel

Hi semua..kali ni Al-Scheira nak paparkan makanan2 yang saya jumpa semasa menghadirkan, menyertai dan menguruskan International conference on Food safety and security under Climate Change (FCC 2010) di parkroyal penang pada 4-7 disember ..huh.sangat penat..penat makannnn!!!..kerana makanan sangat melimpah ruah...yang penting sedap..walaupon makan banyak intipati conference tetap masuk dalam kepala saya....- dan sape2 yang join fcc baru ni..saya rasa anda tau saya yang mana satu..hehehe..

Kuih-muih dan pencuci mulut



Choc roll and cinnamon roll






Mini apple pie


Ni ais krim 


ni untuk hiasan2 diatas ais krim...


Ini untuk makan dengan pancake


Ini makan dengan ais krim...


Quiche Lorraine


Peach strudel makan dengan sos putih..sangat sedappppp....


cream puff- sy tak sempat makan ni...lupa


cheese cake


Banana strudel




Buah


Rojak bar


Ni sebenarnya isi kandungan untuk membuat ABC ye kawan-kawan...





saya tak penah tau benda ni sedap..saya pon tak makan..tapi ada orang cakap benda ni sedap, tu pon bile saya da sampai kat kl baru dia bg tau..


Buahan lagi...

Hidangan utama / lauk pauk



salad...

 Thai beef salad-..nampak sedap..tapi sy terlupa nak makan...


makanan tgh hari saya


ermm..tak banyak pon!!


makan malam: ad hawker style...




Chinese popiah


ayam dan itik panggang...saya dengan lahapnya memakan itik tersebut..



satay...


salad lagi


pasta salad

somptam..tak sedap dia buat..


ayam kapitan!!!..sangat best


salad lagi...


kerabu ayam...


Penang char kuey teow....




Murtabak dan roti canai



Sambal udang



sotong...hehehe..nice..


Kari kepala ikan

heheh

sekian..selamat menjamu mata 

dan ada lagi gambar2...tapi saya taknak paparkan sebab sumenye bende biase je...

saya pon penat nak upload gamba nih..hehehe...

Harga: entahla..saya pon tak tau..yang penting saya telah ditanggung total lebih kurang RM 1.5k untuk conference ni , makan campor bilik skali campor conference fee..berbaloi la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails